The Nordic mamma, de informatie blog

Fields Sweden is een toeristen project gestart, vorig jaar starte het als een burn ON project. Letterlijk tot rust komen in de natuur, de natuur helpen, en daarmee jezelf ontwikkelen. Een plek maken waar onze beesten in vrijheid kunnen leven en in hun natuurlijke behoeftes kunnen voldoen. Net als hoe je dat zelf ook graag zou willen.

A way of life ….

Beschrijving van de boerderij;

Fields gård is een mini boerderij met paarden, schapen en konijnen. Een hond en een kat. Het landschap bestaat uit grasland en een bos. In het midden van het terrein is een träd gård gerealiseerd. Hier realiseren wij een groente tuin, en staat een Grillhut met drie picknick banken en twee basis tipi tenten. De paarden en schapen worden constant gemotiveerd om op zoek te gaan naar nieuwe velden, hierdoor blijven ze goed in beweging en eten ze gevarieerd. In het bos groeien andere grassoorten en kruiden dan in de wei. Door kleinere begrazing weide aan te bieden verplicht je ze dit kaal te eten, andere velden slaan een jaar over zodat er genoeg biodiversiteit blijft. Nadat de weides kaal zijn gegeten worden ze gesleept zodat de mest voeding wordt voor de klei grond. Een vruchtbare grond geeft positief resultaat aan een actieve biodiversiteit.

Paarden hebben geen oordeel wel een behoefte, waarvan veiligheid er een is. Ook de schapen hebben een hoog knuffel gehalte, heerlijk in de wei zitten ben je verzekerd dat er een of meerdere schapen bij je komen, om aangehaald te worden. Wanneer je met beesten bent komt je lichaam tot rust, dieren beoordelen niet zoals mensen, ze behandelen je net als hun soortgenoten in de groep.

Kinderen worden vrijwel altijd direct aangetrokken door de konijnen, wij hebben diverse weitjes en hokken. De mannetjes apart van de vrouwtjes. De kinderen kunnen uren spelen in de konijnen wei.

Kate is onze Lancashire Heeleer een kleine schapen drijf hond die lekker haar eigen gang gaat en vriendelijk is tegen iedereen.

Syp is de kat de beste jager in het voorjaar, de zomer en de herfst. In de winter is hij lui en slaapt hij hele dagen.

https://glampinghogakusten.com/gard/

Fields Sweden is een bedrijf waarbij wij recht uit ons hart werken met veel passie voor het buitenleven. Belangrijk is dat onze kinderen hier straks ook een toekomst hebben en dat buurtbewoners ook bij dit project betrokken worden. Geïnspireerd door de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, werken wij aan een plan voor de toekomst! Heel logisch ecologisch!

Samenwerken om natuur en cultuur te behouden.

In beperkte luxe kunt u optimaal genieten van het rijkdom om uw heen.

In de wereld van tegenwoordig waar alles draait om materialisme en luxe van meer en meer, willen wij mensen hier laten ervaren dat het grootste geluk in jezelf zit. Op diverse plekken kan je tot rust komen, inzichten krijgen en je motiveren. Laat de energie maar stromen.

De verblijven zijn gerealiseerd in Tipi tenten, wij hebben daarvoor twee locaties.

De tipi comfort plaats een ruime luxe ingerichte tipi tent met een doorsnee van 6 meter. Bij deze plaats die afgelegen ligt in het bos heeft u toegang tot uw eigen hottub, een kleine Stuga met daarin een keuken en opbergruimte, tevens heeft het een eigen natuur douche en toilet. Buiten staat een picknick tafel en is er een buiten grill plaats. In de hangmat kunt u heerlijk ontspannen. Deze locatie huren wij uit aan maximaal vier personen. En heeft heel veel privacy.

Deze plek is uniek, de rust en ruimte die het uitstraalt voel je. Afgelopen jaar hebben wij diverse gasten gehad en iedereen die boven op de heuvel komt, ademt uit en roept wauw! Dit is de energie die ons heeft doen besluiten, hier gaan wij iets unieks van te maken!

Nicole start een opleiding Eco toerisme voor bedrijven en Marco bouwt langzaam verder aan alles, website camping plaats enz.

De tipi basis, zijn twee plekken gerealiseerd in het midden op het terrein van de boerderij, dicht bij de grill hut die dient als verzamel gebouw voor onze gasten. Het ontbijt word s’morgens hier geserveerd.

De basis tipi tent is iets kleiner en zijn voor twee personen. Wel zitten er goede bedden in en zijn de bedden opgemaakt. Er is een buiten grill plaats en er hangen hangmatten. Natuur toilet en douche zijn aanwezig. Auto kan indien noodzakelijk dichter bij de tent geparkeerd worden.

Waarom Tipi tenten en geen stuga? Wanneer je slaapt in een tent voel ruik en hoor je de natuur om je heen, je bent dus bewuster in de natuur. Onze tenten zijn gemaakt van sterk canvas en zijn voorzien van een eco keurmerk. Dit past in ons concept.

De Sami bevolking die hier al eeuwen woont leefde vroeger ook in canvas tenten, zo konden zij met de rendieren in het gebied rond trekken. Deze mensen zijn een mooi voorbeeld hoe er geleefd kan worden in en met de natuur. In de winter lopen hier ook groepen rendieren en kunnen wij met u op zoek naar Rudolf het rendier gaan, een verblijf in een Tipi maakt de beleving onvergetelijk. De tenten zijn voorzien van kachels en er ligt voldoende stookhout voor u klaar.

En mocht u het leuk vinden om uw eigen boom om te hakken? Alles is mogelijk!

https://visitsweden.nl/de-sami/

Fields Sweden heeft een “todo list” samengesteld waarin u zelf u uitstapjes kan plannen, als daar behoefte aan is. Iedereen is anders, daarom kunt u er voor kiezen om tijdens u verblijf hier diverse activiteiten bij te boeken. U heeft dus een vakantie op maat!

Fields Sweden heeft ervoor gezorgd dat u al rond kan kijken in de Winterse omgeving, u vliegt als een vogel over het gebied waarin wij leven. Op elk groen helikoptertje kan je drukken en vlieg je naar een andere plek. Vlieg je mee? Druk op onderstaande link.

https://glampinghogakusten.com/eco-toerisme/virtuele-tour-winter/

Achter ons huis stroomt een grote beek, deze komt neer via een grote waterval vanuit het bos, en eindigt in een rustige beek waarin vele bevers een bestaan opbouwen. Veel om geknaagde bomen en een beverburcht zijn hiervan het resultaat.

Deze beek werd vroeger gebruikt als waterkracht voor de aandrijving van een zagerij. In de 17e eeuw is de fabriek gebouwd voor de ijzerindustrie die hier heel groot was. In totaal zijn er vijf ijzerfabrieken geweest: Graninge, Forse, Gålsjö, Sollefteå en Högfors. Högfors is de prachtige fabriek achter ons huis, wij noemen deze fabriek de roze fabriek, vanwege zijn kleur. Rond deze fabrieken ontstonden nieuwe samenlevingen waar mensen uit verschillende delen van het land verhuisden. Later is de fabriek gebruikt als zagerij, waarna hij nu al jaren lang leeg staat en wacht op een nieuwe bestemming? De toekomst zal het uitwijzen.

Uw investeringen in een vakantie bij ons word gebruikt om verder te ontwikkelen om natuur en mensen dichter bij elkaar te brengen.

Duurzaam en efficiënt / innovatief zijn hierbij de kern woorden.

Door de verschillende velden in één bedrijf te combineren vind er een financiële “kruisbestuiving” plaats. Wanneer er veel drone- / mediadiensten zijn, worden deze direct geïnvesteerd in het gebied waar de meeste vraag naar is. Op deze manier krijgen wij een financiële basis waarop Fields Sweden effectief kan voortbouwen. En is niet direct afhankelijk van bedrijfsleningen van banken of EU-staatssteun. We streven er langzaam naar onafhankelijker te worden. Samenwerken biedt ondersteuning. We staan hier altijd voor open en willen graag samenwerken met mensen die dezelfde passie delen als wij.

A way of life, betekend de weg die wij leven in het hier en nu, met een oog op de horizon. Een nieuw leven opbouwen in een vreemd land, nieuwe taal, nieuwe tradities, nieuw school systeem, alles is nieuw. Soms doodeng echter ook spannend, en vol nieuwe avonturen. In de blogs de life style vluchteling kunt u lezen hoe wij hier terecht zijn gekomen met niets! Door hard werken en te blijven geloven in die stip op de horizon gaat ons project gestaagd verder, en bouwen wij constructief aan de toekomst. Wij werken natuurlijk om hier te kunnen leven, echter wel met de gedachten voor de toekomst voor onze kinderen ineen actieve samenleving.

https://glampinghogakusten.com/2019/01/04/dromen-durven-doen-op-weg-naar-een-ander-leven-in-het-noorden-van-zweden-2/

A way to Fields Sweden,

Fields Gard
Offer 618,
88195 Undrom

Met het vliegtuig,

Is de snelste en “goedkoopste” reis.

Auto verhuur is direct bij de vliegvelden en is makkelijk bij te boeken.

Kramfors is het dichtstbijzijnde vliegveld. Vanaf daar is het ongeveer 20 minuten met de auto naar Fields Sweden.

Sundsvall is ook een vliegveld en is ongeveer 1,5 uur rijden met de auto.

Er zijn dagelijks directe vluchten van Nederland naar Stockholm, vanaf daar volg je de E4 naar boven, je komt langs prachtige meren en bossen en rijd ongeveer 4,5 / 5 uur naar het noorden.

Met alleen de auto bent u verzekerd van een prachtige reis die u door een groot deel van Zweden leid. Er zijn verschillende overtochten om in Zweden te komen. Wij gaan meestal met de brug via Kopenhagen naar Malmö. Echter een overtocht met de boot geeft ook een rust moment op uw lange reis en het scheelt veel kilometers.

Eenmaal op de E4 volgt u de weg naar Västernorrland, Undrom, is het dorpje waar wij wonen. (omgeving Boteå)

De navigatie geeft duidelijk aan waar je in moet.

Onze straat ligt aan de weg van Sollefteå naar Örnsköldsvik de 335 bij de grote loppis een hele grote oude rode schuur gaat u de zandweg in links, u rijd rechtdoor en houd links aan, u komt voorbij de buurman die in een prachtig mint groen huisje woont na ongeveer 50 meter vanaf de buurman komt u aan bij een traditioneel rood huisje aan de rechterkant. Hier kunt u de auto parkeren, wij wachten u op! En binnen wacht een gezellige fika om u te verwelkomen bij Fields Sweden.

Een voorbeeld van een autoreis kan zijn;

https://www.anwb.nl/verkeer/routeplanner?area2=EU&lat1=52.0911662&lat2=63.14846&lon1=5.1174907&lon2=17.75346&name1=Utrecht&name2=Offer%2C%2088195%20Sollefteå%20%28Undrom%29%2C%20Zweden&transportMode1=car

Heeft deze blog u geïnspireerd?

Hieronder de link van de boeking site, boek snel en eenvoudig u onvergetelijke vakantie! (Gebruik nu de vroegboek code Julklappar en krijg 10 % korting op uw verblijf in juni t/m oktober de code is tot eind januari geldig) Wist u dat u ook uw vakantie door ons kan laten vast leggen op film? Inclusief drone beelden foto’s en grond beelden verwerkt in een film op usb stick. Deze kan direct bijgeboekt worden, zo komt u niet voor onvoorziene kosten en weet u direct waar u aan toe bent.

https://glampinghogakusten.com/eco-toerisme/boek-nu/

Zijn er nog vragen of op of aanmerkingen, dan horen wij die heel graag!

Teamwork makes dreamworks, be a part…..of it!

Leave a Reply

Call Now ButtonKontakt
%d bloggers like this: