Blog

Blog

Magisk och Mysig höst upplevelse

Glamping Höst upplevelse

Hållbart och hemtrevligt paradis för hela familjen. Glamping Höga kusten är öppet hela året runt! Din vistelse är alltid all-inklusive. Mer info;

Vårt boende består av tre mysiga glampingtält ute i skogen intill vår gård belägen är nära Undrom i Ångermanland i Höga kusten. Alla tält är väl avskilda från varandra så att du som gäst får en egen del av naturen att upptäcka. Du kan välja mellan tältplatserna Hill, Forest eller Countryside. Tälten har lite olika antal bäddar, vilket framgår när du bokar.

Boka ”nature’s best to Relax paket” en fulländed upplevelse.

Hösten på Glamping Höga Kusten är magisk och mysig. Träden missfärgas och kalla kvällar blir varma av elden.

Brinnande ljus, lägereld och oljelampor lyser upp mörkret ute i skogen. Som om de befinner dig i ett riktigt saga.

Vi erbjuda en hemgjord måltid tillagad vid öppen eld i vår mysiga grillkåta. Du kan koppla av helt i vår bastu och badtunna i skogen.

Efter din vistelse får du mycket nya höstenergi.

The Nordic mamma, is back on track.

De storm is gaan liggen, langzaam komt er zicht in alle ontwikkelingen die ontstaan zijn. Mijn billen zijn  verankerd op een steen de energie stroomt door mijn lichaam en de passie om te schrijven is niet meer te stoppen.

We hebben allemaal wel eens van die diepe gewortelde dromen waarvan je bijna zeker van bent dat deze nooit realiteit worden. Na mijn burn-out (lees landingsprobleem op zweedse bodem) is er veel gebeurt. Ik herinner mij nog de vraag wat zou je heel graag willen als geld is geen probleem is? Mijn antwoord; Ik weet het niet, eigenlijk heb ik alles waarvan ik ooit gedroomd heb. Oké iets wat ik kan delen op deze locatie. Lekker duidelijk Nicole! Iets met de paarden, (IJslandse paarden blijf ik nog even over dromen), en de andere beesten…. nee nu op dit moment (2018) echt geen idee. Er is hier zoveel werk aan renoveren en onderhoud daarin zie ik op dat moment de bomen in het bos niet meer.

Voorjaar 2019 Iets wat we kunnen delen is deze prachtige plek in het bos, maar hoe dan? Een stuga, nee daar zijn er al velen van. Ons kampeer hart ging harder kloppen en slapen in een tent op deze locatie?  Het moet iets zijn waarin je 1 kan worden met de natuur. De vogels horen fluiten, alle zintuigen moeten worden geprikkeld. Een woonkamer is het bos en de slaapkamer is een luxe tent met een hottub. Waaaaah totaal enthousiast niet meer te houden, en er was iets geld om te investeren waaaaahhh gaan we doen! Ons gevoel bracht ons deze beslissing en al snel werd er geïnvesteerd en gebouwd. Mijn levensenergie ging stromen, het voelde als een begin van iets wat nog totaal nieuw is en mijn hongerigheid naar meer kennis en kunde over ecotoerisme was niet meer te houden. Een opleiding in het Zweeds, ik heb het nog nooit gedaan, echter waarom niet? Vol ervoor gaan, dromen werden ideeën, deze werden verder uitgewerkt naar plannen, en net als een berg wandeling ging het over toppen en diepe dalen. Uiteindelijk werd er een strategie bedacht voor meerdere jaren en een doel om mensen en natuur meer samen te brengen. Voel het ritme van de natuur!

Een hyper Nordic mamma stuntelde met het begrip dromen durven leven (a way of life), dat is wat ik aan het doen was toch? Een route kaart naar de bestemming van het leven is er niet en ik was hevig op zoek naar de juiste weg, de wil en de angst, twee monster ego’s die het vaak niet met elkaar eens zijn.

Vermoeit en het gevoel door te moeten gaan bedroop mij. In mijn innerlijke ik, overleven, en dan leven. Een zoektocht of was het blind doorgaan. Het maakt niet uit ervaringen uit het verleden zijn lessen voor het heden. 

Een kleine opsomming; werkte bijna fulltime op school als schoonmaakster, je moet toch een vast inkomen hebben beetje zekerheid is wel erg rustgevend. Werken als juf Nederlands in onze gemeente, omdat dit zo op mijn pad kwam en dat er s’middags wel bij kon doen, ik was op zoek naar iets uitdagends. Studie wel digitaal met verschillende bijeenkomsten, als voeding om mijn hongerige kennis en kunde over Eco toerisme te bevredigen. Dit alles tegelijk samen opbouwen in een strategisch plan om een duurzaam ecologisch toeristen project op te zetten. O om natuurlijk niet te vergeten ben je ook moeder, vrouw ,vriendin, en iemand die altijd klaar staat om iedereen te helpen.

Nu na de storm van alle hyper, is er rust en meer overzicht. Leven in het hier en nu, pluk de dag en heb lief! De honger naar meer kennis en kunde blijft, en ik zal mij de komende jaren ook verder willen ontwikkelen in het eco toerisme hier in het hele Hoge kusten gebied. Zekerheden heb ik laten gaan, gestopt met alles wat energie kost zoals mijn baan als schoonmaker op school. Nu besef ik mij hoeveel mij dat heeft tegengehouden door ondraaglijke pijnen van vermoeidheid in de ontwikkeling van ons leven. Het duurde 3 maanden voordat ik het kon loslaten en mocht durven genieten van een droom die een plan is geworden en succes heeft in zijn formule. 

De weg van het leven, gaat over een toeristische route soms vergeet je te genieten van de ervaringen die langskomen, en soms neem je een verkeerde afslag om te leren leren van het geven in het leven. 

Corona tijden noem ik het nu deze periode, wij weten niet waar het naar toe gaat, wat waar is en niet, het is zoals het is en moeten mee gaan met de restricties die er zijn. Aangetast in de vrijheid van reizen doet pijn. Vooral als je een zus hebt die vecht voor een way of life. Een sterke jonge moeder volop positief en volop in het leven ze doorstaat nu.  Een operatie, bestraling en chemo kuren komen eraan. Er is veel hulp, en na wat contact hebben we besloten dat ik niet naar Nederland ga. Dat doet pijn en mijn gedachten zijn vaak daar!  Een kijkje in mijn dagdroom wereld; kon ik nu even, even met een turbo Drone vliegen op en neer volledig veilig in je eigen bubbel. In deze bubbel iedereen een knuffel geven!! Zijn daar, ver weg van hier. Nee, niet mogelijk nu. wake up!!! Moos je bent power mama, tante, en zus, en vriendin van vele!

Eind vorig jaar 2020, op weg naar een diep dal. Alle vastigheid opgezegd en duidelijk de pijn durven voelen, het Corona tijdperk verlengt zich, Marco krijgt een bloedneus die zich herhaalde en niet meer te stoppen is, mijn buik zegt niet goed! Een dag later ontploft zijn bloeddruk bijna en is hij een dag in het ziekenhuis, medicijnen werken niet direct, en langzaam gaat het beter. Hij moet rustig aan doen als een winterslaap een bijdrage kan leveren aan zijn gezondheid is dat een feit. De winter met zijn sneeuwstormen, en reddingsactie om tenten te redden geven inzichten. De storm van de hyper zakt, een overzicht van succes van vallen en opstaan is een feit. 

Glamping Höga kusten is een van de velden van Fields Sweden dat onze way of life symboliseert.   

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van onze avonturen of laat je inspireren op onze way of life.
Schrijf je in zodat je elke keer bij een nieuwe blog een update krijgt.

Bij deze iedereen een hele dikke warme knuffel en tot gauw, we zijn weer back on track!

De Nordic Mamma, voel de lente ontwikkelingen.

De hemel kleurt roze, de warme zomergoed doet het lichaam omarmen, en met een zwoele wind wind in het gezicht gaan de hoeven over de bos weg klik klak door.

De vele berkenbomen zijn zo fris groen, dat het eruitziet als een heerlijke maaltijd. De witte barsten die stralen een parelmoer achtige glans uit in de zon. Magische bomen die ons elke dag weer heel veel energie geven.

Het ritme van de natuur speelt nu zijn vrolijkste en imposantste melodieën. Mijn lichaam volgt dit, vol met energie stil zitten gaat niet, het lichaam danst en vliegt en zoekt moeder aarde op. Op blote voeten lopen door het nieuwe gras is zoiets als het eerste ijsje eten bij de ijsco winkel die alleen open is in de zomer.

Mijn hoofd gaat als een sneltrein, het denken en doen is een. Vol nieuwe ideeën, plannen en doelen. Net als die berkenboom bloei!

Als werkende/ studerende moeder op een kleine boerderij heb je soms ook van die klussen, die dan weer niet zo lekker gaan, de was bijvoorbeeld. Nog nooit is het soms z’n zooitje geweest en kan ik het even een zooitje laten zijn. De eeuwige was is ook z’n ding. In deze tijd rijzen de schone bergen was op de keukenbank tot een een hoogte van ver boven de tafel. Eerlijk mijn wasmachine en geliefde droger werken hard, daarna begint het probleem. De oplossing is, de muziek aan en al dansend en zingend verzet ik bergen was. Yes! Klaar, denk je dan……..en dan kijk je bij de meiden op de kamer en denk je neeee! Herhaling van het proces! Keep going!!

Vermindering van prikkels van de media doen ons anders in het leven staan.

Nu hebben wij wel televisie en radio en natuurlijk ook een telefoon (een nieuwe zelfs daar kom ik straks op terug) En wat zie je dan als je kiest om even het nieuws te kijken, wat absoluut niet dagelijks het geval is. De wereld is in protest. De Corona golf lijkt wat weggeëbd.

Een protest aan mensen massa doet het nieuws vullen, ik begrijp het niet en begin te googelen waarom. De dood van een donkere man, door een blanke politie agent zet de hele wereld opnieuw op zijn kop. Het nieuws komt binnen en geeft angst, niet dat ik bang ben dat er hier wat gebeurd. Nee absoluut niet. Eerlijk ik denk dat wij op een van de veiligste plaatsen wonen, hier is niks behalve natuur en fluitende vogels, en natuurlijk en handje vol mensen die ook allemaal op hun eigen landje wonen en leven, en de overweldigende wildernis is groot genoeg om te delen en te verdwalen en elkaar nooit tegen te komen.

Ik pak mijn telefoon en bel wat vrienden en familie, en heb vooral de behoefte om te luisteren, een golf van meningen komen door de telefoonlijn. Het gaat over de golven die de mensheid over moeder aarde heen stromen. Ik voel verzet vanuit mijn tenen komen als een vuurpijl vliegen de woorden soms uit mijn mond, zonder na te denken beleef ik onbegrip. Ik zit voor ons huis op het trappetje, soms keihard te huilen of soms ook niks. Ik moet het laten gaan niet bij mij houden als een storm die een boom omwaait, nee wat blaadjes verliezen mag, je bent hier op de aarden om een bijdrage te leveren. En laat je niet omwaaien door de ego die een denkwijze is die jezelf bepaald. Simpel voorbeeld soms zie je het glas halfvol en soms zeg het is half leeg.

Het gaat zoals het gaat, problemen worden nieuwe mogelijkheden.

Het was een tijdje stil rond de Nordic Mamma, drukte en een overvloed aan energie, gaf mij geen tijd om rustig letters op papier te krijgen die mijn hart wil delen. De studie is nu afgerond. En een kant en klaar bedrijfs-plan ligt klaar, te wachten om te groeien en te bloeien. Duurzaamheid, samenwerkingen, ontwikkelen, en het allerbelangrijkste de mens en natuur dichter bij elkaar brengen in een omgeving waarin iedereen kan profiteren van kleinschalig Eco toerisme. Puur vanuit ons hart, een bedrijf ontwikkelen als basis voor de toekomst. Het was een geweldig leerzame reis op heel veel vlakken. Tijd voor keep calm nu….

De weg van ontwikkeling, brengt verandering met zich mee, verdieping en advies worden in praktijk gebracht, een naams verandering en een versimpeling van orden resulteerde in een vernieuwde website!

Onder de naam Glamping Höga kusten willen wij beter te vinden zijn op Google.

Nieuwsgierig laat rustig uw mening achter….

www.fieldssweden.com

De vakantie is aangebroken en mijn extra baantje (Modersmål lärare )die in deze tijd een van de meest bizarre feiten was, heeft plaats gemaakt voor meer rust.

Relativiteit krijgt een plaats door de stroom versnelling in mijn hoofd, keep calm denk ik vaak gestresst. Een contradictie waar ik vaak mee ga vechten. Je kan bergen werk verzetten en kan daar ook zeker bewust van genieten, alleen als het dan rustiger wordt komt de twijfel van de ego die lekker gaat stoken in je groeiproces. Weten is wat anders dan denken, waarom weet ik dat het goed is en denk ik teveel?

Een geweldige manier om neer te zakken in je denkwijze is tuinieren, een hobby met veel liefde voor groen.

Al heb ik altijd al een probleem om een simpele kamerplant in leven te houden….de wil is zo groot om een bloeiende moestuin te creëren die straks met al onze gasten gedeeld kan worden is, ja ambitieus! De eerste warmte is een feit, ik trek mijn trui uit en sta in mijn vieze werkboek met een zwart hemt en mijn koptelefoon op mijn hoofd in de groente tuin, handen vrij en telefonerend met en vriendin begint de grond onder mij plaats te maken voor nieuwe groei processen.

De verbinding is heel slecht met de telefoon en al snel verbreekt de verbinding. De radio komt dan automatisch op in een uitstekende kwaliteit, in het ritme van de muziek afwisselde van jaren 80 tot nu komt er veel voorbij. Totaal in mijn element in een tempo van de muziek komt wederom de vraag van waarom moet het snel? Keep calm…Begin ik te schoffelen op mijn knieën en te graven en te poten. Alle plantjes geef ik een lekker zand bedje met wat zwarte aarde. Springend op mijn knieën knuffelend met de moestuin rol ik door het zand, het zweet op mijn voorhoofd doet mij stoppen. Een golf van angst slaat ijskoud door mijn lichaam. Shit!!!! Waar is mijn telefoon? Nog geen week oud, en onvindbaar ik heb hem zeker hier net nog gehad!!! Marco roep ik bang, help bel me please kom nu!! Paniek! Schuddend met zijn hoofd, staat hij daar heel cool in dat net ingezaaide stuk moestuin, ongeveer 5 meter bij 5 meter ergens daar moet hij liggen smeek ik…..ja jij zet nooit je geluid aan zegt hij dan nog, kruipend over de grond op zoek naar een trillend voorwerp is niet zo gebruikelijk in een moestuin…. Marco heel cool wel erg teleurgesteld in mijn actie blijft mij bellen…na ongeveer een half uur kruipen pak ik voorzichtig de hark….. even later komt de nieuwe Apple boven……experiment Apple groeit niet in de grond…is volbracht…zucht keep calm.

Bloei groei en geniet van de vrijheid die het leven bied, voel het ritme van de natuur en leer, denken en weten is een groot verschil, ontwikkel denken tot weten en bloei en groei!

Liefs Nicole

The Nordic Mamma, Viking beleid deel 2

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks? Of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Ik kan er gewoon niet van slapen, het is nu half 1 in de nacht en om 5 uur gaat de wekker. Mijn hoofd ratelde maar door en is niet knock-out te slaan. Delen is helen! Onderaan het voeteneind van onze slaapbank staat mijn Zweedse rugzak. Ja z’n groene onverslijtbare van het Zweedse merk Fjällräven. (wat berg vos betekend, zie het ook het logo)

Mijn grote vriend genaamd Ipad gaat aan en direct opent Facebook, met de vraag waar ik aan denk. Een nieuwe blog schrijven meld ik keurig op mijn tijdlijn.

Vanaf boven kijken wij met grote verbazing naar een wereld, die stil lijkt te staan of juist heel hard aan het door draaien is? Ik weet het niet. Wat ik wel weet dat ik niet kan slapen nadat we de toespraak van Rutte hebben bekeken. (niet live, net voor het slapen gaan) Zo moe dat ik was viel ik in slaap bij de bespreking over de onderzoeken, over kinderen en Corona…….. Zucht uit…pfff nieuws wat al lang bekend is was of niet gehoord is door angst?

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks? Of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Na een turbo slaapje schrok ik . Klaar waker na een gevoel van een vrije val. Schiet de adrenaline door mijn lichaam. De denk molen gaat aan en angst, boosheid, onbegrip, krijgen de overhand. Realiteit voor de toekomst. De non duale denkwijze verandert in een dualiteit. Een gevoel waar ik een ware oorlog mee voer deze nacht.

Einstein zei het al: “Je kunt problemen in je leven niet oplossen met dezelfde soort gedachten als die waarmee je de problemen in het leven hebt geroepen“. En dat is precies waar non dualiteit over gaat! (Bron https://mathijsvanderbeek.nl/non-dualiteit/)

Een kleine opsomming van gedachten komen op.

 • Eerst een financiële crises overleven, wat buiten heel veel geld ook relaties met familie en vrienden heeft gekost.
 • In 10 jaar 6 keer verhuizen, kinderen op 4 verschillende scholen.
 • Oma mijn moeder die nu niet naar het afscheid van de basisschool van haar oudste kleindochter kan komen.
 • Werk, school, studie het gaat zo snel…
 • Een droom die onwerkelijk was toch gerealiseerd.
 • Een burn out, burn on gekregen
 • Te vaak te hard van het paard af gevallen in de loop der jaren, waardoor je lichaam niet altijd wil wat jij wil.
 • En een virus wat een wereld stil zet, of heel hard laat draaien. Weg plan om deze zomer 70% vol te zitten met buitenlandse gasten.
 • Een vast inkomen uit eigen diensten genereren, omdat werk vinden hier de zelfde uitdaging heeft als Nederlandse gasten NU hier te krijgen. (Alleen ik heb vast werk 70%), Marco kan geen vast werk vinden.

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks? Of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Terug in mijn gedachten vullen van lege bladzijdes een nieuw verhaal.

O wat ben ik blij dat ik hier woon, en dankbaar en trots, alleen ook dood moe.

Fields Gård

Even terug op de toespraak van Rutte, een naar gevoel in mijn onderbuik. Ik begrijp met GEEN gedachten deze man. En de hele Nederlandse samenleving mis ik, angst overheerst in alles!

Weg democratische vrijheid!

Boem een bom is gevallen. Veel mensen die ons heel dicht bij staan zitten er midden in. Iedereen reageert op zijn of haar manier. Vele begrijp ik sommige ook niet. Wel respecteer ik iedereen. En tegelijkertijd droom ik weg over een onzichtbare brug waar mensen overheen kunnen komen om hier naartoe te komen. Even weg uit het gesloten Nederland, waarin de overheid een dominante rol heeft ingenomen.

En hier? Het Viking beleid vrijheid blijheid, was je handen en nies in je elleboog. Verkouden niet lekker blijf thuis! Afstand houden is al heel normaal hier. Nieuw hier zijn alle plastic schermen in de winkels.

Veel informatie word verstrekt, vele steun pakketten worden vrij gegeven. Misschien ook voor ons, om het verlies wat wij nu leiden te verzachten? Gelukkig hebben wij alles uit eigen middelen gefinancierd. Alleen was nu de bedoeling dat het ook wat gaat opleveren, zodat wij verder kunnen ontwikkelen in een duurzaam project waarin wij mens en natuur dichter bij elkaar willen brengen. Hulp zou zo fijn zijn, alleen er steeds naar vragen geeft zoveel stress. Het is niet de toekomst waar ik bang voor ben, wel mijn ervaringen uit het verleden.

the nordic mamma

Wij hebben net paasvakantie gehad, een week waren de kids vrij. Normaal gaan ze de dagen voor de Pasen altijd rond in het dorp verkleed als Påskkärring. ( meer info; bron https://www.takemetosweden.be/nl/?s=Påskkärring_ )

Helaas deze keer niet, om risico te verminderen. De meiden gingen voor de vakantie wel weer gewoon naar school. En ik ben ook weer mijn gewone uren in de ochtend gaan werken op school. Alles gaat in het gewone ritme door. Kleine aanpassingen die een natuurlijke weg vormen naar een stabiele basis.

Mam ik ga wel een kinderfeest houden hoor! Yara is vast besloten, een compromis sluiten wij 3 vriendinnen mogen komen. Het feest is buiten, en Yara mag bepalen hoe de planning eruit ziet.

Wanneer er nooit geen familie meer bij verjaardagen aanwezig is, is het elk jaar een uitdaging helemaal omdat Yara altijd rond de Pasen jarig is en veel mensen weg zijn deze dagen. Nu niet!

Ze heeft een heerlijk feest gehad, met haar vriendinnen, en de beesten.

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks? Of wat hebben wij geleerd van het verleden

De wijsheid is de wereld draait door als een geheel, en ieder individu heeft zijn eigen visie.

Vrijheid is, zijn wie je bent. Niet alleen van buiten, meer van binnen.

Wat is nu….moe toch nog even slapen oftewel pak het moment!

Straks, nieuwe mogelijkheden.

Wat hebben wij geleerd van het verleden? Dat ik wat hierboven staat gebruik als bouwstenen in het leven.

Lieve mensen, denk goed aan jezelf en daarmee aan anderen. Pak kleine momenten, voel en ervaar, en ontdek nieuwe mogelijkheden!

Leef een leven, en laat je niet leven!

 • Wist u dat:
 • We nu met de Zweedse markt bezig zijn;
 • Nu nog steeds welkom bent bij ons. Wij wonen in een heel dun bevolkt gebied waar alles gewoon doorgaat;
 • Je contactloos kan verblijven, onze Tipi plaatsen zijn voorzien van eigen douche en toilet;
 • Je bij Fields Sweden een vakantieverblijf hebt waar je zonder andere gasten verblijft in een stukje bos op ons terrein;
 • We ontbijt, lunchpakketten en diner verstrekken waarin we u ontzien en geen contact hoef te hebben met lokale winkelende mensen;
 • Hier in de regio het kampeerseizoen van start gaat in mei.

Onderstaande link, vind ik heel interessant en wil hem graag delen met jullie waaronder ook veel zelfstandige ondernemers. Laat je inspireren en hou vol!

https://www.facebook.com/1360501669/posts/10222233923061257/

Nieuwtje!!!!

Fields Sweden heeft een andere indeling op de website!

Dit omdat wij verder groeien, en de vorige opmaak niet paste bij het boeking programma wat wij gebruiken op de “boek nu” site.

Wat vinden jullie ervan? Marco is er druk mee bezig geweest, op of aanmerkingen horen wij heel graag. Het is gemaakt voor jullie!!!

Heel veel digitale warme knuffels uit het hoge noorden!

Call Now ButtonKontakt