Glamping active

Ingår i paketet: 2 nätters Glamping, välkomstkorg med fika, vildmarks-spa, sängkläder, handdukar, 2 x middag, 1 x lunch, 2 x frukost, entré till höghöjds­bana samt 2 timmars klättring inklusive utrustning och introduktion. 

Börja ditt Helpension Glamping här.

Om paket:

No trees to High är en utmanande höghöjds­bana. Utmana dig själv, din familj och dina vänner på en riktigt spännande upplevelse bland trädtopparna i skogarna nära Örnsköldsvik. Du sover på glampingen i Undrom och kan använda alla faciliteter som vildmarks-spa och gosa med djuren. Alla måltider ingår!

Dag 1: Incheckning efter klockan 15.00. Vid ankomst till Glamping, får du med en fika korg och gör en rundtur på Glampingen. The Nordic Mamma lagar mat över öppen eld speciellt för våra gäster. Använd vildmarks-spa och gosa med djuren på gården.

Dag 2: Vildmarksfrukost – vakna sakta runt den mysiga elden, stek ett ägg med bacon eller gör en toastmacka över den öppna elden.

Under dagen får du resa till trädtopparna i skogarna nära Örnsköldsvik Aktivatorpark (körtid 45 min). Nu finns sex banor i olika svårighetsgrader som kan bemästras av äventyrare från 110 cm och längre. Samtliga banor består av ett antal olika hinder och hjälpmedel i form av vajrar, rep och stockar. Belöningen som väntar den som tagit sig runt en bana är att få åka linbana/zipline ner på marken igen. Har du inte känt fjärilarna i magen innan  brukar de dyka upp här!

Den högsta banan startar på cirka tio meters höjd, den lägsta bara på en meter. Den låga banan används i huvudsak under den cirka 20 minuter långa instruktörsledda genomgången som sker innan ni släpps lösa och får röra er på egen hand i parken, dock under övervakande av instruktör.

Banorna är byggda så att du absolut inte behöver vara någon atlet för att klara dem, det finns alltid saker att hålla sig i.

Ett besök på banan innebär upp till två timmars klättring, inklusive säkerhetsgenomgången.

För att klättra på vår anläggning måste du vara minst 110 cm lång och du får inte väga mer än 120 kg. Banorna håller för flera ton men tyvärr finns inga klätterselar som passar.

Totalt har Aktivator fyra banor.

Den högsta startar på sex meters höjd och har sex hinder. Den avslutas med en 55 m långlinbana.

Nästa bana börjar på cirka fyra meters höjd och består även den av sex hinder samt en linbana på cirka 40 m som avslutning. Den tredje banan startar på cirka tre meters höjd och består av fem hinder samt en avslutande linbana på cirka 25 m.

Den lägsta banan är på en meters höjd och har bara ett enkelt hinder och en linbana på 12 m. Denna bana används i huvudsak i samband med säkerhetsgenomgången innan klättringen börjar. Här får ni lära känna utrustningen och få lite tips och trix från instruktören.

Aktivator  har valt att använda det högst klassade säkerhetssystemet på marknaden. Det innebär att man som klättrare är fastkopplad på en vajer från att man lämnar marken tills att man landat igen, ingen omkoppling av karbinhakar eller dylikt utan här är det en enhet som likt ett tåg på en räls följer dig runt hela vägen.

Banorna är byggda enligt “Noninvasive-metoden” som innebär att under byggnationen har det inte borrats eller skruvats något i träden utan alla plattformar, vajrar och hinder sitter klämda och snurrande runt stammarna för minsta möjliga påverkan på de ståtliga tallarna som håller uppe hela anläggningen.

Du tar med en lunchbox och via bokning kan vi bestämma tiden för klättring. På Aktivator park är vandringsleden bra och en jättefin strand för simning i havet. Efter en aktiv dag i Örnsköldsviksområdet kör du tillbaka till Undrom. Klockan 18.00 serverar vi middag och har bastun och badtunnan varma. Sent på kvällen kan du sitta runt elden nära tältet.

Dag 3 : vildmarks frukost, utcheckning är klockan 10.00

Call Now ButtonKontakt