Upplev året runt

Hos oss på Glamping Höga Kusten är upplevelsen baserad på mötet med naturen. Friheten i avsaknad av elektricitet, rinnande vatten, wifi och andra bekvämligheter som vi idag tar för givet. Här blir du ett med naturens andetag. Samtidigt sover du bekvämt och tryggt i våra sköna sängar i de omfamnande tälten. Vi lagar och serverar dig mättande och kärleksfull mat lagad över öppen eld både till middag och frukost.

Mer att göra

Bastu & badtunna
Njut bastu och badtunna mitt i naturen! Dessa ingår dessutom i logipriset. Observera dock att bastun är igång året runt, medan badtunnan endast finns tillgänglig under sommaren.

Vår bastu är utrustad med en finsk braskamin och ett omklädningsrum. Du kan duscha ute under träden. Badtunnan har en vedkamin och bastun är helt gjord av trä. Vi ser till att allt är varmt så att du kan slappna av helt. Du kan boka bastu och badtunna en del av dagen, och vi bokar endast ett sällskap åt gången, så du även här känner närhet och avskildhet i naturen.  Vi skickar ett sms till dig före ankomst, då kan du boka in dina tider. Handdukar ingår, du tar med egna flip-flops eller badrock.

Snöskor
Du kan låna snöskor av oss och gå ut på egen hand alternativt boka en guidad tur på snöskor. Vi går över fälten till en vacker grillplats mitt i skogen på ett berg. Vi gör upp eld och fixar lunch. Rutten är inte lämplig för barn under 12 år och har en längd på cirka 5 km.

Spark
Vi har två sparkar på gården som du kan låna. Dessa används ofta på vintern för att förflytta sig korta sträckor över isiga vägar. Genom att kliva på sparken glider du säkert på de långa medarna. Du håller balansen genom att hålla i handtagen. Om du flyttar din vikt mellan medarna från vänster till höger, styr du. Det tar lite tid att öva, men när du väl fått kläm på det, går det supersnabbt.

Ådalsleden/ pilgrimsled Etapp Boteå Kyrka – Gålsjö bruk ca 11 km

Från Boteå går en Pilgrimsled till Gålsjö Bruk. Leden passerar Boteåsen, Stöndar och vidare på en väg upp till Gålsjö Bruk. 

Etapp Gålsjö Bruk – Undromsbodarna ca 10 km

Från Gålsjö Bruk går leden vidare mot Undromsbodarna. Här går leden mestadels på stigar bortsett från ett parti på grusvägar där leden passerar Botniabanan. 

Etapp Undromsbodarna – Sanna ca 15 km

Efter att man passerat Undromsbodarna går man en fin och lättvandrad sträcka mot det klassiska brandtornet på Undromshöjden. Undromshöjden ligger 431 m över havet och är ett av de högsta bergen i Ångermanland. Här är det gott om vida vyer över skogar och sjöar. Från brandtornet är utsikten hänförande och vid klart väder kan man se ända ned mot havet. 

Från Undromshöjden följer man den s.k Tornstigen ned mot landsvägen vid Sanna på Gålsjöns norra sida. 

Från Sanna kommer leden att bindas samman med Vildmarksleden genom en sträckning öster om Gålsjön.

Ladda ner broschyren: 

Click to access %C3%A5dalsleden2-boteasanna.pdf

Aktiviteter utanför gården
• Längdskidåkning vid Gålsjöbruk, Björksjön eller i Sollefteå.
• Alpinskidåkning i Sollefteå eller en av de många backarna i de mindre orterna.
• Hallstaski
• Hundspann, en upplevelse som måste bokas så snart som möjligt, då de snabbt blir fullbokade.
• Vi har utrustning för att pimpla som du kan hyra. Gör ett litet hål på en av de många frysta sjöarna och njut av tystnaden i timmar tills du har napp. En riktig norrländsk tradition.

Fråga oss gärna så berättar vi om olika sevärdheter du kan besöka i närheten. Kanske lockar Gålsjöbruk, Multråberget eller Häxberget nära Kramfors.  På plats förser vi dig med önskad information om alla dagsturer som kan göras i området och visar på alla vackra bad, promenad och skidområden.

Upplev Höga Kusten området download app eller kolla på hemsida www.hogakusten.com

Call Now ButtonKontakt